Wie zijn wij

In 1910 wordt  Bakkerij Ortmans gestart door Ferdinand Ortmans en zijn vrouw Hubertina Ortmans-Douffet aan de Steenweg nr A78, nu Rijksweg 40 Gulpen, nog steeds de zelfde vestigings plaats.

Het is een brood en banket bakkerij met de nadruk op banket en van begin af aan had hij groot succes met zijn crème au beurre, wat tot op heden onveranderd is gebleven. Men kon er ook terecht voor een kop koffie of thee, waar toen  op marktdagen veel gebruik van werd gemaakt.

In 1945  zetten  Jef Ortmans met zijn vrouw Mia Ortmans- Gruisen de bakkerij voort en moderniseren deze in 1950. In 1952 wordt gestart met de verkoop van Italiaans schepijs ,hetgeen in 1994 beëindigd is.

Tot 1 januari 1977 is het bedrijf steeds gemoderniseerd en bij de tijd gehouden en toen overgedragen aan de derde generatie.

Jean Ortmans en Kitty Ortmans-Pieters hebben vanaf toen het bedrijf met succes voort gezet en er voor gezorgd dat er al meer dan 100 jaar, iedere dag een heerlijk assortiment brood en gebak gepresenteerd wordt.

Een uitgebreid assortiment kleinbrood, met verschillende soorten gezonde speltbroodjes.

Meer dan 50 soorten brood, met onze specialiteiten het Aubeler zwartbrood en Dolsbergerbrood gebakken met zelf gekweekt zuurdesem en verschillende lekkere speltbroden met en zonder vruchten.

De Italiaanse brood soorten, een delicatesse bij een barbecue,  een buffet of als brood maaltijd, gebakken zonder gist, alleen op basis van natuurlijke Durum desem.

Verder kunt U kiezen uit wel 20 verschillende vlaaien en een breed scala van taarten ,die u op de betreffende pagina’s kunt uitzoeken.